Skip links

Менторите на отборите-финалисти в Академия за иновации 2024

Менторите на отборите-финалисти в Академия за иновации 2024

1. Виктор Пенев, Председател на борда и съосновател на Станфорд клуба в България, Изпълнителен директор на „Едамам“, основател на Нетинфо, сериен предприемач и инвеститор.

2. д-р Славейко Джамбазов, Изпълнителен директор на HTA, консултант в областта на оценката на здравните технологии, фармакоикономиката, данните в реалния свят и измерването на резултатите на пациентите с над 15 годишен опит.

3. д-р Женя Лазарова, доктор по невронауки от Оксфорд, с опит като консултант по обществени политики и стратегии в Делойт-Лондон, създател на първата лаборатория по приложни невронауки в България, където се тестват комуникационни и образователни материали.

4. Петя Георгиева, експерт в Европейска инвестиционна банка. Тя има богат опит в администрацията, включително и на големи проекти в различни държави, както и в сферата на образованието. Работи шест години за HOCHTIEF Solutions AG, част от които в отдел за инфраструктурни проекти, свързани с околната среда в Източна Европа, Северна Африка и Близкия Изток.

5. Ралица Жекова, Изпълнителен директор на Регионална агенция за предприемачество Варна, с богат опит в сферата на агробизнеса, социалното предприемачество, женско лидерство.

6. Христина Каспарян, Главен директор на Център „Международно икономическо сътрудничество“ в Българска стопанска камара, експерт по иновации.

7. д-р Милен Кадийски, Директор развойна дейност и иновации в Аурубис България.

8. Петър Кичашки, Изпълнителен директор на Института за модерна икономика.

9. Мария Минерикова, Директор бизнес развитие в базираната в Кеймбридж лаборатория Fetch.ai.

10. Леона Асланова, Изпълнителен директор на Иновейшън Стартър, експерт по иновации.

За проекта:

През 2024 година Академия за иновации се реализира с финансовата подкрепа на Европейска инвестиционна банка, Аурубис България, Виваком, част от United Group, Нестле България, ЛУКОЙЛ, Коника Минолта Бизнес Солюшънс, Пейсера БългарияИнформационно обслужване АД и др.

Проектът се организира в партньорство с 16 български университета, Представителството на Европейската комисия в България и Съвета на Ректорите в България.

+