Skip links

Ива Дойчинова

Програмен директор на радио "Фокус"

Ива е български радио и телевизионен журналист. Водеща е на предаванията „Часът на мама“ и „Денят е прекрасен“ по bTV, „Денят започва“ по БНТ. През 2003 – 2004 г. е водеща на „Искам работа“ по Нова телевизия.

Радиокариерата ѝ започва през 1990-те години с обедния блок „Трамвай Желание“ по FM+. Автор и водещ на сутрешното предаване „Ива от сутрин до обед“ на Радио FM+ до август 2017 г.

Водеща е и по радио „Европа. Новините сега“  от октомври 2017 г.

През юни 2018 г. се присъединява към екипа на БНР като заместник главен редактор на сутрешните предавания на „Христо Ботев“, а от юни 2020 г. до декември 2022 е директор на Радио „София“.

Наградена е с „Рицар на книгата“ от Асоциация „Българска книга“ като един от журналистите с най-голям принос в отразяването на издателския бизнес в България. Ива Дойчинова е инициатор на кампанията „Будител на годината“. 

Дойчинова има за цел да превърне радиото в една от най-слушаните информационни медии в страната, налагайки нова програмна схема и формат на „Фокус“.

За тази цел радиото стартира конкурс за радиоводещи в София, като всеки желаещ може да изпраща своята автобиография, мотивационно писмо и/или идея за предаване в радиото на radiofocus@focus-news.net.

+