Skip links

Орен Симанян

Инвеститор, предприемач, основател на Colosseum Sport

Експерт в областта на стратегическите иновации с акцент в различни сфери и голяма страст към спорта, лектор, предприемач и старши консултант по иновации.

През последното десетилетие е представял израелските иновации в около 100 лекции по целия свят. Включително в Световната банка във Вашингтон, на TEDx, както и на икономически форуми, в университети, посолства и др. Орен е ключова фигура в израелската стартъп общност, която е избрана за една от шестте водещи фигури в Тел Авив и основава Форума на мениджърите на предприемаческите общности в Израел.

В миналото е представлявал Indiegogo, международна платформа за групово финансиране, чрез която е събрал над 25 млн. долара за различни проекти. Създава Центъра за предприемачество и рисков капитал към Университета в Тел Авив TAU VENTURES.

След дълга спортна кариера, като футболен съдия във Висшата лига, и след дейности за популяризиране на технологиите и предприемачеството, Орен основава COLOSSEUM SPORT, една от водещите международни групи за иновации в света, отговорна за свързването на големите спортни организации в Израел и по света, свързани със здравословния начин на живот.

Орен има комбинирана диплома по счетоводство и икономика от Университета в Тел Авив и чете лекции в няколко академични институции.

Той също така е член на борда на университета Macrodmedia в Германия.

+