Skip links

Бойко Благоев

Ръководител отдел Kомуникации в Европейска комисия в България

Бойко Благоев e ръководител отдел Комуникации на Европейската комисия в България.

Има богат опит в областта на социалното предприемачество и работа с различни екипи, с особен интерес към PR и marketing. Учил е предприемачество и финанси в София и международно публично право в Тилбург, Холандия. Един от основателите на фонда за стипендии за образование в чужбина „Иди, учи и се върни“ на Сдружение „Тук-Там“. Тази година в третото си издание фондът връчва 30 хил. лв. стипендии.

Сред основателите на „Сдружение 365“, което организира проекти като Free Sofia Tour. Пътуванията са една от страстите му, затова през свободно си време пише за любимите си места в столицата в софийския блог на Spotted By Locals.

Един от най-новите му „извънкласни“ проекти е международна академия за студенти, по която работи заедно с други възпитаници на един от водещите преподаватели по политически науки в света – проф. Сам Потоликио от Университета Джорджтаун. Работил е за Европейския парламент и БТА. Експерт оценка на проекти в Промяната на Reach for change и асоцииран член на Асоциацията на европейските журналисти-България.

+