Skip links

Елвин Гури

Изпълнителен директор, Empower Capital

Елвин Гури е инвеститор и предприемач с над 15 години успешен опит в банковия сектор и  инвестиции в дялов капитал.

Елвин e участвал като инвеститор и съветник в сделки в сектори, като финансови институции (Чехия, Украйна, Полша, Румъния, Сърбия, Албания, Македония), технологии и биотехнологии (Швейцария, България), здравеопазване и хранителна промишленост (България) и недвижими имоти (САЩ).

Преди Empower Capital, Елвин Гури и Иван Христанов основават JetFinance International, най-големият независим кредитор за потребителско финансиране в Югоизточна Европа. JetFinance бе продаден на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007 г.

Елвин започва кариерата си като одитор в Price Waterhouse в София. По-късно прекарва повече от пет години в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), както в Лондон, така и в София. В ЕБВР Елвин работи най-вече върху сделки на финансови институции, но също така участва в сделки в хранително-вкусовата промишленост, целулоза и хартия, и други индустрии.

Елвин е завършил Executive MBA в Университета в Оксфорд. Владее английски, български и албански език, както и френски и италиански на разговорно ниво.

В допълнение той подкрепя и няколко образователни инициативи в България и Албания, включително “Американския университет в България”, “Заедно в час” и “Джуниър Ачийвмънт”.

+