Skip links

Мария Гергова-Бенгтсон

Oсновател и собственик на Юнайтед Партнърс

Мария Гергова-Бенгтсон е основател и собственик на Юнайтед Партнърс, една от  3-те най-добри агенции в България през последните 10 години, обявена за най-добра PR агенция в България за 2016г. През годините Юнайтед Партнърс си партнира с водещи международни PR мрежи като MSLGROUP, FTI, GlobalCom и BondPR.

Мария е член на Съвета на IPRA в продължение на 4 години, а по-късно и член на УС на IPRA отново за същич период. Тя е избрана за президент на Международната PR асоциация за 2009 г. – първият президент на IPRA от региона на Централна и Източна Европа през 55-годишната история на IPRA.

Мария е член на борда на българското PR дружество, също така е основател и член на борда на Българската асоциация на PR агенциите и гост-лектор в различни университети и редица национални и международни конференции.

За последните 20 години Мария Гергова-Бенгтсон разработва и осъществява редицa комуникационни кампании за клиенти като Procter & Gamble, Nestle, IBM, Bayer, AbbVie, VIVACOM, Diageo, Intel, Western Union, ING Банк, Европейската комисия, Philips, UNICEF и още много други. През 2002 г. тя е обявена за PR специалист на годината от Българското PR дружество.

В момента е наставник в Центъра за предприемачество на Ричард Брансън.

Мария Гергова-Бенгтсон
+