Skip links

Петър Шарков

Петър Шарков, Изпълнителен директор на училищна Телерик Академия

Петър Шарков е Изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-
ти клас. Той отговаря за дългосрочната стратегия за развитие на програмите, както и за ключовите партньорства с образователните институции и бизнеса.
Петър има дългогодишен опит в стартирането и управлението на организации, както и в изграждането на образователни програми и
въвеждането на нови техники и методологии в обучението. Той е съосновател на Start It Smart – една от водещите организации, подпомагащи развитието на предприемаческата общност в България. Като част от Start It Smart, Петър играе важна роля за изграждането на визията и устойчивото развитие на организацията, където инициира и ръководи първия преакселератор в България за начинаещи предприемачи. От 2013 до 2015 г. той е президент на Start It Smart, а от 2015 г. до днес е член на борда ѝ.
През 2011 г. Петър съосновава компанията за ускорено учене чрез използване на иновативни инструменти – Mind Mapping, лицензирана от създателя на техниката – Тони Бюзан.
Има бакалавърска степен по „Приложна математика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Лицензиран обучител е по сугестопедия лично от проф. д-р Георги Лозанов, който създава този метод за бързо и ефективно учене.

+