Skip links

Теодора Лапшова

Автор и сценарист на Иновативно по БНТ 2

Теодора Лапшова е икономист по образование и по призвание. През 2013 година за нея се открехва вратата на медийния свят у нас в пълния си блясък – в редакцията на едно от най-гледаните телевизионни предавания – „На кафе“ по Нова телевизия.
Но интересът към икономическите процеси в България и по света я водят в професионалния ѝ път и същата година тя става продуцент на икономическото предаване „Пин код“ по NEWS7. В предаването има възможност да развие теми за използването на криптовалутите заедно с експерта Трейс Майер от САЩ и да работи с едни от най-опитните икономисти, социолози и политолози у нас.
Теодора става част от екипа на Българската Национална Телевизия през 2014 година. Като репортер в новините на БНТ 2 с ресор икономика има възможност да интервюира проф. Стив Ханке, известен като бащата на валутния борд в България. През този период задълбочено изследва инвестиционната и бизнес среда у нас.
Следващата стъпка в кариерата ѝ е като редактор в новините на БНТ 2. Има възможността да работи за най-динамичната емисия от деня, тази в 12 часа, и да общува с регионалните центрове на БНТ в Благоевград, Пловдив, Русе и Варна.
През 2018 година Теодора Лапшова се присъединява към най-голямата радио група в България, „Фреш Медиа“. Там тя е продуцент на „СТАРТЕР – сутрешният блок на БГ РАДИО със Симеон и Богдана“. Работата я среща с динамиката на българския шоубизнес и култура.
Декември 2019 година излиза първият епизод на „Иновативно“ по БНТ 2, Теодора е автор и сценарист на предаването. Целта му е да отрази новостите в технологиите, науката и бизнеса в България и по света. Предаването показва хора с прогресивно мислене и амбиция за положителна промяна чрез примера, който дават.

+