Skip links

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В АКАДЕМИЯ ЗА ИНОВАЦИИ 2020

В ЕДНА ИЗВЪНРЕДНА ГОДИНА СЕ СЛУЧИХА ЧУДЕСА

Два отбора на първо място, един на второ и два отбора на трето място! От втория ден на Академия за иновации 2020, нямаше губещи!

ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ, КЛАСИРАНИ НА 1-ВО МЯСТО ПРЕЗ 2020 ГОДИНА СА:

  • Екип WashIt – студенти от Нов български университет. Йоанна Митева, Маркетинг, Мария Дойчева, Реклама и Графичен дизайн, Методи Митков, Реклама и Графичен дизайн, Теодоси Димов, Реклама и Графичен дизайн, Яна Коцева, Реклама.* Наградата впоследствие е анулирана заради нарушение на Общите условия на конкурса и предоставена на следващ поред участник, отговарящ на условията.
  • Екип Healthit – студенти от Американски университет Благоевград. Емил Тодоров, Юлий Юлиев, Методи Каназирски.

Те приключиха с равен резултат от гласуването на журито: 94 точки.

ВТОРО МЯСТО ГРАБНА ЗАСЛУЖЕНО:

  • Екип Flower in a Test Tube – студенти от Биологически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Петър Нефтелимов, биотехнолог, Габриела Радулова, молекулярен биолог, Любомира Иванова, молекулярен биолог и Микаела Станчева, молекулярен биолог и учен в БАН.

Резултатът на отбора е: 89 т.

И ТРЕТО МЯСТО СИ ПОДЕЛЯТ СЪЩО ДВА ОТБОРА:

  • Екип EduBots, с ученици от гимназии СМГ и 91 НЕГ, гр. София, Димитър Серафимов, Рангел Плачков, Петко Миков и Руси Шишманов.
  • Екип Дай5 – със студентите от Нов Български университет Анета Йовева, Даяна Беловеждова, Петя Панова.

С равен резултат от: 77 т.

5 отбора победители! И петте пътуват за Брюксел! И петте получават статия в бюлетина на Фондация Америка за България! Две идеи, които ще бъдат финансирани и акселерирани от нашия екип!!!

ПРИКЛЮЧИ ЕДНА СТРАХОТНА АКАДЕМИЯ ЗА ИНОВАЦИИ 2020: BULGARIA INNOVATION HACKATHON, КОЯТО НЕ ЗНАЕМ КАК ЩЕ НАДМИНЕМ!

Благодарим отново на невeроятните ни ментори, на генералните и медиа партньори, на асоциираните ни партньори и на всички приятели на проекта. На официалния ни блогър – Мая Цанева! На водещите – Силвия Прибиловска, Теодора Лапшова и Даниел Ненчев!

На журито, което отся полуфиналистите в 20 членен състав и още повече на журито, което излъчи победителите в ден втори на живо: проф. Цветан Давидков от СУ „Св. Климент Охридски“, доц. Зорница Йорданова от Университет за национално и световно стопанство, Христо Стоянов, Изпълнителен директор на Европейски инвестиционен фонд за България, Наталия Митева, Програмен директор „Образование“ във Фондация Америка за България, Бойко Благоев, Ръководител „Комуникации“ в Представителството на Европейската комисия в България, Веско Колев, Вицепрезидент продукти за разработчици в Progress и Венеция Нецова-Ангова, Партньор и Инвестиционен мениджър в Иновейшън Стартър!

Честито на печелившите! И до догодина!

Можете да гледате запис на цялото събитие, което се излъчи на живо на Фейсбук страницата Академия за иновации 2020.

Академия за иновации се реализира с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България и с генералната подкрепа на Европейска инвестиционна банка и фондация Америка за България.

+